Fisheye media is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van films, websites, huisstijlen, creatieve concepten en copy writing. Kortom, the one stop shop. Binckhorstlaan 36 2516 BE The Hague The Netherlands T: +31(0)70 38 30 528 F: +31(0)70 38 56 755 E: info@fisheye-media.com

FishEye

September 10th, 2009 / Blog

Business Models Inc.

Den Haag, 10 september – Patrick van der Pijl, oprichter van Business Models Inc. te Amsterdam,  heeft Fisheye media gevraagd het weblog in een geheel nieuwe stijl te ontwikkelen. Nadat Fisheye media in juli 2009 twee films in opdracht van Business Models Inc. produceerde, is dit inmiddels de derde opdracht van een tevreden klant!

De gedachte achter het blog is dat de content vanuit eigen beheer eenvoudig kan worden bewerkt.  Als content management systeem is gekozen voor WordPress. Deze ‘open source software’ is eenvoudig in gebruik en zowel video als foto’s kunnen direct gepubliceerd worden.

Business Model innovatie gaat over het creëren van waarde voor organisaties én waarde voor klanten. Om dit op een efficiënte  manier te doen, dienen oude business modellen vervangen te worden. Apple creëerde een compleet nieuwe en innovatief business model met haar digitale MP3 speler iPod, in combinatie met de online Applewinkel iTunes.com. Met deze combinatie positioneerde Apple zich in een klap als een dominante speler in de muziekindustrie.

Een ander voorbeeld van een innovatief business model is Skype. Deze organisatie bracht goedkope internationale beltarieven en gratis Skype-to-Skype gesprekken op basis van een nieuw ontwikkeld business model, gebaseerd op zg. peer-to-peer technologie.

Visit: Business Models inc.